Συστατικά

Αρχική » Συστατικά

Shitake

Περιγραφή                                                                                                                                     Τα μανιτάρια Shiitake είναι ένας εδώδιμος μύκητας (Lentinus edodes) που ανήκει στην οικογένεια Agaricales (γνωστή ως Marasmiaceae). Το ιαπωνικό όνομα “shiitake” μεταφράζεται από τα ιαπωνικά, “shi”... Περισσότερα »

Reishi

Περιγραφή Τα μανιτάρια Reishi (Ganoderma lucidum) είναι ένα είδος μύκητα που καταναλώνεται ευρέως στην Ιαπωνία και την Κίνα για περισσότερο από 2000 χρόνια. Είναι γνωστό ως «το... Περισσότερα »

Πρωτόγαλα-Colostrum

Περιγραφή                                                                                                                          Το πρωτόγαλα είναι μια εξαιρετική φυσική τροφή. Πρόκειται για μια γαλακτώδη υγρή ουσία που παράγουν όλα τα θηλαστικά τις πρώτες 24 έως 36 ώρες αμέσως μετά... Περισσότερα »

Propolis

Περιγραφή Η πρόπολη, ένα πολύ-λειτουργικό υλικό, χρησιμοποιείται από τις μέλισσες για την κατασκευή και συντήρηση των κυψελών τους. Η λέξη προέρχεται από την ελληνική: «pro» = μπροστά... Περισσότερα »

Flaxseed-Λιναρόσπορος

Περιγραφή O λιναρόσπορος (Linum usitatissimum L.) είναι ένα φυτό με μακράν ιστορία και προέλευση από την Αίγυπτο που χρονολογείται από τα 4000π.Χ. και οι σπόροι του έχουν... Περισσότερα »

Ισοφλαβόνες σόγιας (Soy Isoflavones)

Περιγραφή                                                                                                                                   Οι ισοφλαβόνες σόγιας είναι φυτικά συστατικά που βρίσκονται στη σόγια. Τα φασόλια σόγιας αποτελούν μέρος της διατροφής εδώ και 5000 χρόνια. Σύμφωνα με μελέτες παρατήρησης πληθυσμών,... Περισσότερα »

Turmeric-Curcuma

Περιγραφή Ο κουρκουμάς ή κουρκούμη (Turmeric-Curcuma longa L) είναι πολυετές φυτό της οικογένειας των Ζιγγιβεροειδών. Προέρχεται από την τροπική Νότια Ασία και είναι το κύριο συστατικό της... Περισσότερα »

Χολίνη-Choline

Περιγραφή                                                                                                                                               Η χολίνη είναι θρεπτική ουσία που ενώ κατατάσσεται στο σύμπλεγμα βιταμινών Β, καθώς συνεργάζεται με άλλες βιταμίνες Β (φυλικό οξύ, Β6 & Β12) για την... Περισσότερα »

Αγκινάρα-Artichoke

Περιγραφή Η αγκινάρα (Cynara Scolymus) είναι ένα πολυετές φυτό της οικογένειας των Αστεροειδών (Asteraceae), που φύεται συνήθως στη Νότια Ευρώπη και Βόρεια Αφρική. Καλλιεργήθηκε αρχικά από τους... Περισσότερα »

Milk Thistle (Γαϊδουράγκαθο -Silybum marianum)

Περιγραφή Το γαιδουράγκαθο, με μια ιστορία πάνω από 2.000 χρόνων, είναι ποώδες φυτό που ανήκει στην οικογένεια των αστεροειδών και πήρε την ονομασία του από τα αγκαθωτά... Περισσότερα »

Alpha Lipoic acid (Α-λιποϊκό οξύ)

Περιγραφή                                                                                                                                   Το α-λιποϊκό οξύ, επίσης γνωστό ως θειοκτικό οξύ (thioctic acid), είναι ένα φυσικό συστατικό που συντίθεται σε μικρές ποσότητες από φυτά, ζώα και ανθρώπους . Ωστόσο... Περισσότερα »

Γκότζι μούρα-Goji berries (Lycium barbarum ή Wolfberry)

Περιγραφή                            Τα Goji berries (μούρα της ευτυχίας) καλλιεργούνται εδώ και πολλούς αιώνες στο Θιβέτ, στην Ινδία, Μογγολία και Κίνα. Πρόκειται για μικρούς μαλακούς καρπούς σε έντονο πορτοκαλοκόκκινο... Περισσότερα »

Μύρτιλλα (Bilberry-Vaccinium myrtillus L.)

Περιγραφή Τα άγρια μύρτιλλα είναι θάμνοι του γένους Vaccinium, με βρώσιμους καρπούς, που φύονται στη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη 1, όπου είναι δημοφιλή φρούτα εδώ και αιώνες... Περισσότερα »

Ζεαξανθίνη (Zeaxanthin)

Περιγραφή H Ζεαξανθίνη, πολύτιμο συστατικό που ανήκει στην οικογένεια των καροτενοειδών, διακρίνεται στις καροτίνες και ξανθοφύλλες. Η ζεαξανθίνη ανήκει στην ομάδα των ξανθοφυλλών, που συντίθεται από τα... Περισσότερα »

Μονακολίνη Κ (Monacoline K από Red yeast rice)

Περιγραφή                                                                                                                                     Σε ορισμένες χώρες της Ασίας η κόκκινη μαγιά ρυζιού (red yeast rice) αποτελεί παραδοσιακό διατροφικό συστατικό, που χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα για τη γεύση, διατήρηση και... Περισσότερα »

Garcinia Cambogia

Περιγραφή H Garcinia Cambogia (γκαρσίνια η καμποτζιανή), γνωστή και ως Malabar tamarind, είναι ένα φρούτο που ευδοκιμεί στη Νοτιοανατολική Ασία (Ινδονησία, Ινδία), όπου χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική,... Περισσότερα »

L-Carnitine

Περιγραφή Η L-Καρνιτίνη είναι ένα αμινοξύ που συντίθεται στο ανθρώπινο σώμα. Για να συνθέσει ο οργανισμός L-καρνιτίνη, απαιτούνται τα απαραίτητα αμινοξέα λυσίνη και μεθειονίνη, η βιταμίνη C,... Περισσότερα »

Green Coffee – Πράσινος Καφές

Περιγραφή Το εκχύλισμα πράσινου καφέ προέρχεται από φυσικά πράσινα φασόλια του γνωστού φυτού του καφέ τα οποία όμως δεν έχουν υποστεί τη διαδικασία ψησίματος (καβούρντισμα). Οι ακατέργαστοι... Περισσότερα »

ESTER-C®

Περιγραφή Η  Ester-C® αποτελεί μια μοναδική και κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας βιταμίνη C, σε εστερική μορφή 1 ( calcium ascorbate-threonate),  που ενισχύει τα θετικά αποτελέσματα της βιταμίνης... Περισσότερα »

ACAI BERRIES

Περιγραφή Το Acai (Euterpe oleracea Mart) είναι ένα ψηλό, λεπτό φοινικόδεντρο  που φύεται σε περιοχές του Αμαζονίου, όπου από τους ντόπιους ονομάζεται ως το «δένδρο της ζωής».... Περισσότερα »

Υαλουρονικό Οξύ – Hyaluronic acid

Περιγραφή  To Υαλουρονικό οξύ (ΗΑ) είναι μια ουσία που παράγεται φυσιολογικά τόσο από τον άνθρωπο όσο και από τα ζώα. Υπάρχει σε κάθε ιστό του σώματος σε... Περισσότερα »

Χονδροϊτίνη – Chondroitin

Περιγραφή  Η θειϊκή χονδροϊτίνη είναι ένα φυσικώς υπαντώμενό σύμπλόκο υδατανθράκων-μίγμα γλυκοζαμινογλυκανών (GAGs) με θείο. Ως εκ τούτου αποτελεί κύριο συστατικό του χόνδρου, παρέχοντας δομή, συγκράτηση νερού και... Περισσότερα »

MSM

Περιγραφή  Το μεθυλοσουλφονυλμεθάνιο (Methylsulfonylmethane – MSM) είναι μια χημική ουσία που βρίσκεται σε φυτά, ζώα και ανθρώπους. Επίσης το MSM περιέχεται και σε ορισμένα διαιτητικά συμπληρώματα, που... Περισσότερα »

Μελατονίνη

Περιγραφή                                                                                                                                 Η μελατονίνη είναι μία ορμόνη, που βρίσκεται στον οργανισμό τόσο των ζώων όσο και των φυτών. Η μελατονίνη εκκρίνεται φυσιολογικά από τον οργανισμό και συγκεκριμένα... Περισσότερα »

L-Κυστίνη

Περιγραφή  Η κυστίνη, ένα μη απαραίτητο αμινοξύ, σχηματίζεται στον οργανισμό από την οξείδωση δύο μορίων κυστεΐνης, που ενώνονται ομοιοπολικά μέσω ενός δισουλφιδικού δεσμού (2 άτομα θείου ενωμένα).... Περισσότερα »

L-Μεθειονίνη

Περιγραφή  Η Μεθειονίνη είναι ένα από τα οκτώ απαραίτητα αμινοξέα, δομικά συστατικά των πρωτεϊνών. Καθώς ο οργανισμός δεν μπορεί να συνθέσει μεθειονίνη, μια επαρκής πρόσληψη αυτού του... Περισσότερα »

Μαγγάνιο

Περιγραφή Το μαγγάνιο είναι ένα σημαντικό διατροφικά ιχνοστοιχείο για τον ανθρώπινο οργανισμό, με το μεγαλύτερο ποσοστό να βρίσκεται στο σκελετό, στο συκώτι, στη καρδιά και στα νεφρά.... Περισσότερα »

Γλυκοζαμίνη – Glucosamine

Περιγραφή  Η γλυκοζαμίνη, ένας αμινοσακχαρίτης που παράγεται στο σώμα από γλυκόζη και γλουταμίνη, βρίσκεται σε μικρές ποσότητες σε τρόφιμα. Παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του χόνδρου, υλικό... Περισσότερα »

Κράνμπερυ – Cranberry

Περιγραφή  Tα κράνμπερυ (cranberry, Vaccinium macrocarpon-βακκίνιο μικρόκοκκόν) αποτελούν μέλη μιας ομάδας αειθαλών θάμνων, πρόκειται για φρούτα παρόμοια με τα μύρτιλα, που καλλιεργούνται στη Βόρεια Αμερική, Χιλή και... Περισσότερα »

Κάλιο

Περιγραφή  Το κάλιο είναι ένα μεταλλικό στοιχείο, με κεφαλαιώδη σημασία για τον ανθρώπινο οργανισμό. Αποτελεί ένα βασικό ηλεκτρολύτη, όρος που αναφέρεται σε μια ουσία που διίσταται σε... Περισσότερα »

Κολλαγόνο

Περιγραφή  Το κολλαγόνο είναι η πρωτεΐνη, η οποία είναι απαραίτητη για τη δομή του δέρματος για την ελαστικότητά και για τη σταθερότητά του. Επιπλέον το κολλαγόνο βρίσκεται... Περισσότερα »

Προβιοτικά

Περιγραφή  Τα προβιοτικά είναι μικροοργανισμοί (γαλακτικά βακτήρια ή ένζυμα ή «φιλικά»  βακτήρια, όμοιοι με τα ωφέλιμα βακτήρια που υπάρχουν στο γαστρεντερικό σύστημα (κυρίως στο λεπτό και παχύ... Περισσότερα »

Γλυκομαννάνη

GLUCOMANNAN (Amorphophallus Κonjac) Περιγραφή Η γλυκομαννάνη konjac (glucomannan) είναι μια πλούσια πηγή διαλυτών φυτικών ινών, πολυσακχαρίτης, από τις ρίζες του φυτού konjac (Amorphophallus Κonjac), που φύεται στην... Περισσότερα »

Ψευδάργυρος

Περιγραφή Ο ψευδάργυρος αποτελεί σημαντικό διατροφικό ιχνοστοιχείο, ζωτικό συστατικό ενός μεγάλου αριθμού ενζύμων, που καταλύουν πάνω από 200 μεταβολικές διεργασίες για τη φυσιολογική λειτουργία των κυττάρων και... Περισσότερα »

Ωμέγα-3 Ιχθυέλαια

Περιγραφή Τα Ωμέγα-3 απαραίτητα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα είναι συστατικά των ιχθυελαίων που προέρχονται από τη σάρκα διαφόρων ειδών λιπαρών ψαριών, όπως ο σολομός, ο τόνος, οι αντσούγιες,... Περισσότερα »

Φώσφορος

Περιγραφή Ο φώσφορος είναι ένα μέταλλο, βασικό για την καλή λειτουργία των κυττάρων και του οργανισμού. Αποτελεί το 1% του σωματικού βάρους και μαζί με το ασβέστιο... Περισσότερα »

Φυλλικό οξύ – Βιταμίνη Β9

Περιγραφή Το φυλλικό οξύ ανήκει στο σύμπλεγμα των υδατοδιαλυτών βιταμινών Β και αρχικά απομονώθηκε από το σπανάκι το 1941. Το 1962 ο επιστήμονας Herbert πειραματικά κατανάλωσε δίαιτα... Περισσότερα »

Σελήνιο

Περιγραφή Το σελήνιο είναι ένα ζωτικό ιχνοστοιχείο, απαραίτητο σε μικρές ποσότητες, που βρίσκεται σε όλα σχεδόν τα κύτταρα των οργάνων του ανθρώπινου σώματος. Σε μεγαλύτερο ποσοστό απαντάται... Περισσότερα »

Σέννα (Senna ή Αλεξανδρινή)

Περιγραφή Η σέννα (αλεξανδρινή ή σιναμική ή cassia angustifolia ή senna angustifolia) είναι φυτό το οποίο αρχικά καλλιεργήθηκε από τους Άραβες το 800π.χ.¹ και φύεται κυρίως στις... Περισσότερα »

Μαγνήσιο

Περιγραφή Το μαγνήσιο είναι ουσιαστικό διατροφικό μέταλλο για τον άνθρωπο. Συμμετέχει ως καταλύτης σε περισσότερα από 300 ενζυμικά συστήματα του μεταβολισμού στο σώμα. Συγχρόνως δρα συνεργιστικά με... Περισσότερα »

Σίδηρος

Περιγραφή Ο σίδηρος είναι βασικό μέταλλο για τον οργανισμό με ζωτικό ρόλο στη μεταφορά οξυγόνου στο σώμα. Η ποσότητα του σιδήρου στον οργανισμό ενός ενήλικα ανθρώπου είναι... Περισσότερα »

Μαγιά Μπύρας (Brewer’s Yeast)

Περιγραφή Η μαγιά μπύρας είναι ένα φυσικό προϊόν που συμπληρώνει τις ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, μέταλλα, ένζυμα. Παράγεται από καλλιέργεια του... Περισσότερα »

Λυκοπένιο

Περιγραφή Το λυκοπένιο, πολύτιμη καροτινοειδής ουσία, αποτελεί φυτική χρωστική που προσδίδει το κόκκινο χρώμα σε ορισμένα φρούτα και λαχανικά, καθώς βρίσκεται στις τομάτες αλλά και στα κόκκινα... Περισσότερα »

Λεκιθίνη

Περιγραφή Η λεκιθίνη είναι διατροφικό συστατικό, απαραίτητο στον οργανισμό καθώς αποτελεί συστατικό των κυττάρων και υπάρχει σε μεγαλύτερο ποσοστό στον εγκέφαλο, στην καρδιά, στο συκώτι, στη μυελίνη... Περισσότερα »

Καψαϊκίνη

Περιγραφή Η καψαϊκίνη αποτελεί το κύριο συστατικό που περιέχεται στις καυτερές κόκκινες πιπεριές τσίλι (red chilli peppers), αλλά και σε ορισμένες άλλες ποικιλίες πιπεριάς, φυτά που ανήκουν... Περισσότερα »

Ιώδιο

Περιγραφή Ο οργανισμός χρειάζεται το ιώδιο σε μικρές ποσότητες, ωστόσο περίπου το 75% της συνολικής του ποσότητας βρίσκεται στο θυρεοειδή αδένα, ο οποίος ελέγχει το μεταβολισμό. Δράση-χρήση... Περισσότερα »

Ινουλίνη (Inulin-Prebiotics)

Περιγραφή Η ινουλίνη προέρχεται από διάφορες φυτικές πηγές, με σημαντικότερη το Chicory (κιχώριο, είδος ραδικιού)¹-². Επίσης περιέχεται στα κρεμμύδια, τα σπαράγγια, την μπανάνα, την αγγινάρα, το σκόρδο,... Περισσότερα »

Βιταμίνη B12

Περιγραφή Η βιταμίνη B12 ανήκει στην ομάδα των υδατοδιαλυτών βιταμινών Β και ονομάζεται κυανοκοβαλαμίνη ή αντι-αναιμική βιταμίνη. Αποτελεί, λόγω δομής, την μεγαλύτερη σε μέγεθος και την πιο... Περισσότερα »

Βιταμίνη D

Περιγραφή Η λιποδιαλυτή βιταμίνη D είναι γνωστή ως «η βιταμίνη του ήλιου» αλλά και ως «αντιρραχιτική βιταμίνη». Ο όρος «βιταμίνη D» αναφέρεται σε δυο ενώσεις που διαφέρουν... Περισσότερα »

Βιταμίνες Β

  Το σύμπλεγμα βιταμινών Β συμπεριλαμβάνει τις βιταμίνες Β1, Β2, νιασίνη (Β3), παντοθενικό οξύ (Β5), Β6, Β12, φυλλικό οξύ και βιοτίνη. Οι κύριες πηγές των βιταμινών του... Περισσότερα »

Βαλεριάνα (Valerian)

Περιγραφή Η βαλεριάνα (valeriana officinalis), γνωστή και ως βαλεριανή η φαρμακευτική, νάρδος ή αγριοζαμπούκος ή «μυριστική», είναι πολυετές ποώδες και ανθοφόρο φυτό, γηγενές στην Ευρώπη και την... Περισσότερα »

Ασβέστιο

Περιγραφή Το ασβέστιο είναι το πιο διαδεδομένο μέταλλο και υπάρχει σε αφθονία στο ανθρώπινο σώμα, στηρίζει το σκελετό και συμμετέχει σε διάφορες λειτουργίες του. Η ποσότητα ασβεστίου... Περισσότερα »

Gingko Biloba

Περιγραφή Το φυτό Gingko Biloba (τζίνγκο μπιλόμπα), θεωρείται το αρχαιότερο στον κόσμο για πάνω από 250 εκατομμύρια χρόνια, καθώς προέρχεται από ένα δένδρο που σχεδόν σώθηκε από... Περισσότερα »

Βιταμίνη B5 – Παντοθενικό οξύ

Περιγραφή Η βιταμίνη Β5 ή παντοθενικό οξύ ανακαλύφθηκε το 1933, είναι υδατοδιαλυτή και ανήκει στο σύμπλεγμα βιταμινών Β. Η ονομασία της προέρχεται από την ελληνική λέξη «πάντοθεν»... Περισσότερα »

CLA – (Συζευγμένο Λινολεϊκό Οξύ)

Περιγραφή Το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA) είναι ένα ελεύθερο λιπαρό οξύ, σημαντικό διατροφικό συστατικό, με ιδιότητες που προάγουν την υγεία. Το CLA δημιουργείται στη μεγάλη κοιλία των... Περισσότερα »

Βιταμίνη Κ

Περιγραφή Η λιποδιαλυτή Βιταμίνη Κ ανακαλύφθηκε το 1935 από τον επιστήμονα Henrik Dan.Η ονομασία της προέκυψε από το πρώτο γράμμα της γερμανικής λέξης «Koagulation” που σημαίνει πήξη,... Περισσότερα »

Βιταμίνη Ε

Για υγιή επιδερμίδα Περιγραφή Συμπλήρωμα διατροφής με φυσικής πηγής βιταμίνη Ε Ιδιότητες Η Lanes Βιταμίνη Ε προσφέρει 400 διεθνείς μονάδες φυσικής βιταμίνης E (d-alpha tocopherol) η οποία... Περισσότερα »

Βιταμίνη C

Περιγραφή Η βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ) είναι μία από τις πιο «διάσημες» βιταμίνες των τροφίμων. Απομονώθηκε το 1928 από το βιοχημικό Ούγγρο νομπελίστα Άλμπερτ Ζεντ Γκιόργκι και... Περισσότερα »

Βιοτίνη (Συνένζυμο R ή Βιταμίνη Η ή Β8)

Περιγραφή Υδατοδιαλυτή βιταμίνη, μέλος του συμπλέγματος Β, που περιέχει θείο. Υπάρχουν 8 διαφορετικοί τύποι βιοτίνης, αλλά μόνο η D-Biotin υπάρχει σε φυσική μορφή και επιδεικνύει ωφέλιμη δράση.... Περισσότερα »

Βιταμίνη B6 – Πυριδοξίνη

Περιγραφή Η βιταμίνη Β6, που ανήκει στις υδατοδιαλυτές βιταμίνες του συμπλέγματος Β, αποτελεί μια ομάδα ουσιών (πυριδοξίνη, πυριδοξάλη, πυριδοξαμίνη) οι οποίες βρίσκονται στις τροφές. Μεταξύ τους συγγενεύουν... Περισσότερα »

Βιταμίνη B3 – Νιασίνη

Περιγραφή Η βιταμίνη Β3 ονομάζεται επίσης και νιασίνη, όρος που αναφέρεται στο νικοτινικό οξύ και στο νικοτιναμίδιο (ή νιασιναμίδιο). Γνωστότερη ως βιταμίνη PP, συντίθεται στον οργανισμό από... Περισσότερα »

Βιταμίνη B2 – Ριβοφλαβίνη

Περιγραφή Η ριβοφλαβίνη ή βιταμίνη Β2, επίσης ανήκει στο σύμπλεγμα βιταμινών Β. Ο όρος «φλαβίνη», προερχόμενος από την λατινική λέξη «flavus», αναφέρεται στο κίτρινο χρώμα της βιταμίνης.... Περισσότερα »

Βιταμίνη B1- Θειαμίνη

Περιγραφή Η θειαμίνη ή βιταμίνη Β1, που ανήκει στο σύμπλεγμα βιταμινών Β (Β-Complex), αναγνωρίστηκε ως βιταμίνη το 1912 ενώ η δομή της αποσαφηνίστηκε το 1936. Δράση-χρήση 1.... Περισσότερα »

Βιταμίνη A

Περιγραφή Η βιταμίνη Α είναι γνωστή ως ρετινόλη. Προέρχεται από τα ζωϊκής προέλευσης τρόφιμα και γενικά συναντάται σε μορφή εστέρων, όπως ο οξικός ή ο παλμιτικός εστέρας.... Περισσότερα »

Εχινάκεια – (Echinacea)

Περιγραφή Η echinacea είναι ένα από τα πιο δημοφιλή βότανα στην Αμερική. Πρόκειται για αυτοφυές φυτό της Βορείου Αμερικής ενώ καλλιεργείται ευρέως και στην Ευρώπη. Το όνομα... Περισσότερα »

Λουτεΐνη

Περιγραφή Η λουτεΐνη ανήκει στην οικογένεια των καροτινοειδών ουσιών που υπάρχουν στα φυτά και είναι υπεύθυνες για το κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο χρώμα ορισμένων φρούτων και λαχανικών.... Περισσότερα »

Panax Ginseng

Περιγραφή Αποτελεί το πλέον φημισμένο φυτικό συμπλήρωμα διατροφής της λαϊκής κινεζικής ιατρικής και έχει χρησιμοποιηθεί, εδώ και 5000 χρόνια, ως τονωτικό που προσφέρει ζωτικότητα και μακροζωία. Ονομάστηκε... Περισσότερα »

Ταυρίνη

Περιγραφή Η ταυρίνη είναι ένα θειούχο αμινοξύ, που συντίθεται σε μικρό ποσοστό στον οργανισμό, από τα αμινοξέα L-κυστεΐνη και L-μεθειονίνη. Όταν η παρουσία αυτών των 2 αμινοξέων... Περισσότερα »

Συνένζυμο Q10 (Co-Enzyme Q10)

Περιγραφή Το συνένζυμο Q10 (CoQ10), επίσης γνωστό ως ουμπικινόνη (ubiqinone), θεωρείται ως βιταμίνη και αποτελεί κύριο συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών, ενώ συμμετέχει στην αεροβική κυτταρική αναπνοή. Το... Περισσότερα »

Πράσινο τσάι

Περιγραφή Το πράσινο τσάι προέρχεται από τα φύλλα του φυτού camellia sinensis, κατόπιν αποξήρανσης των φρεσκοκομμένων φύλλων σε ελαφρύ ατμό, έτσι ώστε να διατηρείται η υψηλή περιεκτικότητα... Περισσότερα »

Τι είναι τα μέταλλα & τα ιχνοστοιχεία;

Πρόκειται για θρεπτικά συστατικά, ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού, καθώς αποτελούν στοιχεία των οστών, του αίματος των ιστών και των κυττάρων και έχουν συνεργό... Περισσότερα »

Τι είναι οι βιταμίνες;

Οι βιταμίνες είναι φυσικές ουσίες, οργανικές ενώσεις, που χρειάζεται ο οργανισμός σε πολύ μικρές ποσότητες για τη φυσιολογική λειτουργία του.

Για να κάνουμε την εμπειρία πλοήγησής σου καλύτερη, χρησιμοποιούμε cookies. περισσότερα

Για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης στη σελίδα μας χρησιμοποιούμε cookies. Αν συνεχίσετε να πλοηγείστε στην ιστοσελίδα μας χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας για τα cookies, ή πατήσετε στο κουμπί "Αποδοχή" παρακάτω, σημαίνει πως δίνετε τη συναίνεσή σας για αυτό.

Κλείσιμο