Βότανα που προκαλούν…αλλεργία; Κι όμως υπάρχουν!

Οι περισσότεροι από εμάς ανυπομονούμε για τον ερχομό της άνοιξης, αφού συνεπάγεται την αύξηση της θερμοκρασίας, μεγαλύτερης διάρκειας ημέρες και πλούσιο ήλιο. Τα υπέροχα χρώματα και αρώματα των ανθισμένων λουλουδιών βελτιώνουν τη διάθεση. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που μόνο στο άκουσμα της λέξης «άνοιξη»… τρέμουν, αφού υποφέρουν από τα πολλά και ενοχλητικά συμπτώματα της (εποχικής) αλλεργικής ρινίτιδας.

Τα άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες, γνωρίζουν πως η κατάσταση τους επιδεινώνεται όταν έρχονται σε επαφή με ορισμένα φυτά και βότανα. Αυτά «σκορπούν» γύρη στην ατμόσφαιρα και προκαλούν συμπτώματα αλλεργικής ρινίτιδας.
 
Γρασίδι
Το γρασίδι, αποτελεί ένα από τα τρία κυριότερα αλλεργιογόνα βότανα στον πλανήτη. Ανθίζει συνήθως νωρίς την άνοιξη και καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, με αποτέλεσμα η γύρη του να ταξιδεύει με τον αέρα και να ενοχλεί έντονα πολλούς από εμάς. Μπορεί να εισπνευστεί από την ατμόσφαιρα ή να «εγκατασταθεί» στο σπίτι μαζί με τη σκόνη. «Φωλιάζει» ακόμα και στο τρίχωμα των ζώων.

Ελιά
Τα δέντρα της ελιάς και της σημύδας αποτελούν βασικούς «ενόχους» για τις εποχικές αλλεργίες που ταλαιπωρούν μεγάλο μέρος ανθρώπων. Η ανθοφορία τους συμβαίνει κατά τη διάρκεια της άνοιξης, μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου. Η ελιά βιώνει τη μεγαλύτερη ανθοφορία το Μάιο, όπου η μεταφορά των ανθών της γίνεται με τον αέρα.

Χαμομήλι
Το χαμομήλι είναι περισσότερο γνωστό για τις καταπραϋντικές του ιδιότητες. Συμβάλλει στην ανακούφιση από το άγχος, τα συμπτώματα του κρυολογήματος και τα συμπτώματα του στομαχόπονου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για δερματικές αντιδράσεις όπως κνησμό ή κνίδωση. Ωστόσο, στα άτομα που υποφέρουν από αλλεργική ρινίτιδα ή αλλεργικό άσθμα οφειλόμενο στη γύρη, το χαμομήλι δεν είναι και τόσο καταπραϋντικό. Αντίθετα, επειδή ανήκει στην ίδια οικογένεια με το σιταρόχορτο, μπορεί να προκαλέσει ή να επιδεινώσει τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας, όπως το φτέρνισμα, το μπούκωμα, η φαγούρα στη μύτη κ.α.
 

Σκεπτόμενος κανείς πως τα παραπάνω βότανα, όχι απλά υπάρχουν στην Ελλάδα, αλλά βρίσκονται σε αφθονία, είναι λογικό να συμπονά όσους πάσχουν από αλλεργική ρινίτιδα αφού πρέπει κάθε άνοιξη να… κλειδώνονται στο σπίτι ή να κυκλοφορούν με μάσκα!

Ευτυχώς όμως, η Lanes φρόντισε για αυτό! Πλέον, με το Lanes AlergEnd, μπορούν όλοι να βγαίνουν από το σπίτι ανενόχλητοι! Ένα νέο συμπλήρωμα διατροφής που ανακουφίζει από τις εποχικές ενοχλήσεις. Το Lanes AlergEnd, είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής φυσικής προέλευσης για την αντιμετώπιση των εποχικών ενοχλήσεων, που δρα σε μόλις 15 λεπτά από τη χρήση. Περιέχει το πατενταρισμένο συστατικό Sniztop®, το οποίο αποτελείται από βιονεργά συστατικά αυγών ορτυκιού και εμποδίζει την επαφή αλλεργιογόνων με τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Περιέχει επίσης ψευδάργυρο, ο οποίος συνεισφέρει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
Το AlergEnd από τη Lanes συμβάλλει άμεσα και αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των εποχικών ενοχλήσεων που μπορεί να προκύψουν από την έκθεση σε αλλεργιογόνα όπως γύρη, σκόνη ή τρίχωμα ζώων. Η χρήση του μπορεί να είναι είτε συμπτωματική (δηλαδή με την εμφάνιση των πρώτων εποχικών ενοχλήσεων) είτε προληπτική (λίγο πριν την έκθεση με κάποιο αλλεργιογόνο για την αποφυγή της εμφάνισης συμπτωμάτων). Είναι κατάλληλο για όλη την οικογένεια αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από παιδιά 6 ετών και άνω, ενώ η δράση του υποστηρίζεται από 2 κλινικές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε Ελλάδα και Αμερική. Συγκεκριμένα το Lanes AlergEnd είναι το μοναδικό προϊόν για την αντιμετώπιση εποχικών ενοχλήσεων που έχει δοκιμαστεί σε Έλληνες ασθενείς!

Μπες στο zisemetinallergia.gr και μάθε περισσότερα για το Lanes AlergEnd